" To værker er opstået som politiske - kulturelle events. Her vælger Yngve Riber at udtrykke livsbekræftende og positive statements i en formørket flygtningedebat.
Værkerne er udsprunget af det personlige engagement med udlændinge som projektleder ved Dansk Flygtningehjælp, hvor han startede et kolonihaveprojekt.

Værket "Små forandringer" blev skabt til udstillingen "Me(e/a)t the Dane", Toldboden i Kerteminde 2001. Det viser et foto af en flygtning/indvandrer, der plukker et æble i en dansk kolonihave. De små forandringer i det computerkonfigurerede foto i forskellig farve - igen benyttes gentagelsen, det serielle - kan give anledning til reflektioner over syndefaldsmyten i en ny politisk kontekst.

Værket "Madre Mediterranea" blev skabt til en udstilling i Helligåndskirken - "Vi er alle født under samme sol", en udstilling med kunstnere af alle nationaliteter, flygtningekunstnere.
Et positivt statement skabes af en håndfuld jord og plantefibre. Jorden får lethed og papiret tyngde og udtrykker en livgivende rød mark af serielt fremstillede bryster.
Så meget liv i en mark med så få ressourcer! "

Yngve Riber er ligeledes medlem af Kunstnergruppen "OUTSIZE"
>OUTSIZE gruppen har siden dannelsen i 2004, skabt deres helt eget udtryk, der kombinerer performance, land-art og videoinstallation.<

 

 "Små forandringer"

 


"Madre Mediterrania"

se flere billeder